EnglishDutchFrenchGerman

0 artikelen - €0.00 / Inloggen of Afrekenen

tealovespices tealovespices

  • Menu 
  • Afrekenen (0 artikelen voor €0.00)
  • Thee
    • Losse Thee
    • Sumi Select
    • Accessoires
  • Love
    • Sieraden
    • Zeep
    • Sponzen
    • Edelstenen
    • Ontspanning
    • Hangers
  • Specerijen
    • TLS Specerijen
    • Specerijen voor de Fijnproever
    • Specerijen Mixen
    • Kant & Klaar
    • Sumi Select
  • Pakketten
  • Journaal
    • Recepten
    • Krabbels
  • Mijn account
  • English
  • Dutch
  • French
  • German

Cooking with Rooibos Tea

  • Home
  • Recepten
  • Koken met Rooibos thee

Door Evert-Jan WijkerMay 19, 20150 Reacties

 Thee van Rooibos heeft een malser makend effect op vleessoorten. In Afrika gebruikt men het ook om andere gerechten mee te koken. Sterk getrokken Rooibos thee is een prima vervanger voor vis of vlees bouillon wat het daarmee ideaal maakt voor vegetariërs.

Recept voor Rooibos extract of bouillon.

8 gram of 4 theezakjes van onze geweldige Rooibos blaadjes ( Wupperthal of TopQualitea zakjes)

1,5 liter water

2 kaneelstokjes

Een takje tijm, peterselie en majoraan

2 kruidnagels

1 wortel en 1 sjalotje, in plakjes gesneden

Naar behoefte peper en piment

Doe alles dit in een pan en breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat sudderen voor 40 á 50 minuten.

Zeef het geheel daarna en gebruik het in plaats van bouillon voor stoofschotels, pocheren en risotto.

Neem een hele Camembert. Maak enkele sneetjes erin. Plaats een paar bladjes rosmarijn of tijm met een paar plakjes knoflook erin. Bak in een oven die voorverwarmd is tot 200 graad. Na 10 á 15 minuten is de Camembert binnen gesmolten . Serveer met ruim Rooibos siroop erop. Eten met toast, Garlic bread of met paprika & cougetten als een dip.

Recept voor Rooibos siroop

750 ml water

8 gram Rooibos theeblaadjes of 4 theezakjes.

50 ml honing

120 gram suiker

20 ml citroensap en een theelepel schone geraspte schil.

5 ml vanille extract / of 3 peulen kardemom

Verwarm alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.

Roer tot de suiker is opgelost.

Breng dan het geheel aan de kook, blijf 40 á 50 minuten regelmatig roeren tot de vloeistof overgaat in siroop.

Zeef het geheel en giet het als het afgekoeld is in een schone afsluitbare fles.

Bewaar in de koelkast.

Rooibos siroop is ideaal als beleg op toast, in salades of als dressing voor Camembert of Brie.

Glazuur er geroosterde lamsbout mee, rund- en varkensvlees, varkenskarbonades en gegrilde zalm. Of pocheer peren in deze siroop!

Tip: dezelfde siroop ingrediënten kunnen ook gebruikt worden voor gestoofde peertjes. Voeg sinaasappelsap en schone schil toe en gebruik de zakjes om losse bladeren aan de peertjes te voorkomen.

Door Evert-Jan WijkerMay 19, 20150 Reacties

Dit bericht is geplaatst in Recepten en gelabeld Recipe.
Tweet

Doe mee.  Hou het leuk en blijf bij het onderwerp.

* Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.

klantenservice

Uw winkelmandje is nog leeg. Bekijk onze catalogus om te zien wat er beschikbaar is.

Subtotaal: €0.00 EUR
Bekijk winkelmandje Afrekenen

Follow

Follow

Links

  • Zoeken
  • Over ons
  • Privacybeleid
  • Algemene Voorwaarden
  • Contact Opnemen?

Recepten

Speculaas koekjes

 

De feestdagen komen er weer aan en het is tijd om lekkere kruidige koekjes te eten en te bakken....

lees verder

October 15, 2019

Nieuwsbrief

Meld je aan voor het laatste nieuws en de ,uitsluitend voor leden, aanbiedingen, die je rechtstreeks in je inbox krijgt.

Follow

Shopify beveiligde badge

© 2021

Tea Love Spices.

Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Shopify.