EnglishDutchFrenchGerman

0 artikelen - €0.00 / Inloggen of Afrekenen

tealovespices tealovespices

  • Menu 
  • Afrekenen (0 artikelen voor €0.00)
  • Thee
    • Losse Thee
    • Sumi Select
    • Accessoires
  • Love
    • Sieraden
    • Zeep
    • Sponzen
    • Edelstenen
    • Ontspanning
    • Hangers
  • Specerijen
    • TLS Specerijen
    • Specerijen voor de Fijnproever
    • Specerijen Mixen
    • Kant & Klaar
    • Sumi Select
  • Pakketten
  • Journaal
    • Recepten
    • Krabbels
  • Mijn account
  • English
  • Dutch
  • French
  • German

Magic with Smoked Paprika

  • Home
  • Recepten
  • Bijzondere recepten met gerookte Paprika -La Chinata

Door Evert-Jan WijkerJune 22, 20150 Reacties

Zelden ben ik een zo veelzijdig en bruikbaar kruid als gerookte paprikapoeder tegengekomen met mijn ervaring van de keuken van India, Zuid Afrika en het continent Europa.Bijna dagelijks gebruik ik deze paprika i.p.v. mijn hoeveelheid kruiden mixen.Inmiddels is zelfs zo dat ik er blindelings naar grijp tijdens het koken.

Een onverwachte gast kan een verrukkelijke maaltijd voorgezet worden met elk van onderstaande combinaties.

 

Smokey paprika La Chinata van TeaLoveSpices is een regionale specialiteit van La Vera te Spanje (chili sorten: Jaranda, Jariza en Bola).De landbouwer rookt de pepers op steeneik wat een speciaal aroma geeft tijdens het drogen.Door het ontbreken van daglicht tijdens dit proces behoud de peper de intens rode kleur.

TeaLoveSpices heeft drie soorten voor elke smaak: zoet, bitterzoet en heet.

Het is een genot om er mee te experimenteren, ga vooral je gang!

 

sardines met knoflook & gerookte paprika.

-Strooi net vóór het serveren over gegrilde of geroosterde courgettes of aubergines, beetje zout is genoeg om het af te maken.

- Gestrooid over Humus, aardappelpuree, couscous of warme pasta met olijfolie zorgt het ervoor dat je geen andere toevoeging meer nodig hebt.

-Strooi over gegrilde, gebakken of gepocheerde vis en kip of kalkoen.

-Maak kruidenboter met de paprika, tijm, oregano, kervel en zeezout opgerold in folie. Laat de smaken een aantal uren gekoeld intrekken ( ik gebruik gerookte zout om in dezelfde stijl te blijven).

Vervang er knoflookboter met deze kruidenboter op stokbrood om mee te bakken. Of smeer het dik op karbonades, kipfilet of vis voor grillen of roosteren.

Op warme toast of brood…mmmm…. het maakt alsof er een engeltje over je tong….

-Maak er dipsausjes of saladedressing met pikante La Chinata paprika. Gebruik dikke Griekse yoghurt of kwark, alleen nog maar verse peterselie, citroenmelisse of pepermuntblaadjes fijnhakken en toevoegen.

-Voor een klassieke vinaigrette: 1 eetlepel azijn, een eetlepel water, 6 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 fijn gehakte knoflookteentje. 1 theelepel Dijon mosterd, 1 theelepel smoked paprika ( kies uit hot of sweet), zout en peper. Roer door tot lobbig. Maakt elke salade heerlijk smakend voor de gasten.

-Wrijf 2 theelepels bitter sweet of hot paprika samen met ½ eetlepel geraspte citroenschil en fijngehakte rozemarijn, zout en peper. Meng goed terwijl de rozemarijn gekneusd wordt.Gebruik het om vlees of Haloumi kaas mee in te smeren voor grillen of roosteren.

-Gebruik dezelfde ingrediënten als boven maar vervang de rozemarijn voor ¼ kopje gehakte peterselie en 2 theelepels citroensap en 1 eetlepel olijfolie of boter. Beboter ruim de vleeskant van zalm of forel en bind vast met de huid buiten en bak of braad de vis in ruim olijfolie.

-Rooster pompoen of zoete aardappelpartjes in de oven met olijfolie en zout.Strooi vlak voor het serveren La Chinata hot er overheen. De kruidige en zoete pepers combineren zalig samen.

-Vispaté Neem een gerookte makreel waarvan de botten en vel verwijderd zijn.Pureer, voeg zure room toe, fijngehakte peterselie en een theelepel La Chinata bitter zoet met beetje peper uit de molen.Na goed mengen afgedekt 2 uur laten koelen.Lekker als en spread op ( melba)toast of crackers.

Eet smakelijk!

( met liefde vertaald door Tineke Joldersma)

Door Evert-Jan WijkerJune 22, 20150 Reacties

Dit bericht is geplaatst in Recepten en gelabeld Recipe.
Tweet

Doe mee.  Hou het leuk en blijf bij het onderwerp.

* Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.

klantenservice

Uw winkelmandje is nog leeg. Bekijk onze catalogus om te zien wat er beschikbaar is.

Subtotaal: €0.00 EUR
Bekijk winkelmandje Afrekenen

Follow

Follow

Links

  • Zoeken
  • Over ons
  • Privacybeleid
  • Algemene Voorwaarden
  • Contact Opnemen?

Recepten

Speculaas koekjes

 

De feestdagen komen er weer aan en het is tijd om lekkere kruidige koekjes te eten en te bakken....

lees verder

October 15, 2019

Nieuwsbrief

Meld je aan voor het laatste nieuws en de ,uitsluitend voor leden, aanbiedingen, die je rechtstreeks in je inbox krijgt.

Follow

Shopify beveiligde badge

© 2021

Tea Love Spices.

Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Shopify.