Vegetarische Biryani Mix

Kooktijd 45 minuten- voor 4 personen.

( Deze mix kan ook gebruikt worden voor kip of vlees Biryani rijst)

Benodigde ingrediënten:

1 kopje / 200 gr Basmati rijst pakje 

Suhana Vegetable Biryani Mix

5 kopjes water ½ kopje / 100 ml yogurt

1 grote ui, in de lengte gesneden 

3 eetlepels olie / ghee

1 kopje vers / ingevroren doperwten 

½ kopje vers gesneden koriander blad

1 winterpeen in lange batons ½ kopje vers gesneden munt

1 aardappel in lange batons 75 g bloemkoolroosjes

Voor het serveren: ½ kopje gefrituurde ui

1.Was de rijst en giet het water af.

2.Breng het water aan het kook, voeg de rijst en 1 eetlepel olie toe. Kook het 4 minuten en giet het water af.

3.Meng de yoghurt en Suhana Mix tot een pasta.

4.Verhit de olie/ghee in een grote pan ( met dikke bodem en deksel). Doe de ui erin en sauteer deze tot een goudkleurig is. Voeg de pasta en groenten toe. Doe er een beetje water erbij.

5.Doe de rijst er in een laagje over. Strooi de munt en korianderblad daar weer over. Plaats de deksel op de pan en laat het 20-25 minuten koken op een laag vuur.

Bestrooi het voor het serveren met de frituurde ui.

(Ingrediënten: zout, knoflook, ui, gember, munt, zonnebloemolie, chili, komijn, cassia, kruidnagel, zwarte peper, karwij, zwarte kardemom, munt, suiker, groene kardemom, laurierblad, lange peper, kurkuma, ajwain, venkelzaad. . Kan sporen van noten, melk, tarwe bevatteb. * mogelijk allergenen.

Bevat geen MSG, kunstmatige kleurstoffen & conserveermiddelen